Україна вже незабаром може приєднатися до глобальної мережі ковід-сертифікатів, яка стане «пропускним квитком» для подорожей у світі. Про це повідомили у МОЗ.

За словами заступниці міністра охорони здоров'я Марії Карчевич, такий крок дозволить українцям вільно подорожувати до більшості країн світу. Очікується, що країни-учасниці мережі визнаватимуть цифрові документи одне одного.

"Незабаром з українським COVID-сертифікатом можна буде відвідати понад 80 країн світу. Україна готується приєднатися до глобальної мережі COVID-сертифікатів, що здатна охопити усі країни світу. Учасники мережі будуть визнавати цифрові документи одне одного і не вимагатимуть додаткових COVID-документів для перетину кордону. Для вакцинованих українців це означає одне — вільні та зручні подорожі в більше країн світу, без ПЛР-тестів та самоізоляції, коли таке дозволяє епідемічна ситуація", - пообіцяла чиновниця.

Вона також нагадала, що наразі така можливість для українців відкрита у 52 країнах світу. Всі ці держави визнають українські сертифікати вакцинації, які можна згенерувати у застосунку "Дія".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще