У мережі показали фотографії, на яких зображені прототипи спортивного автомобіля "Москвич"

"Москвич- 2140sl" - широко відомий любителям автомобільної тематики автомобіль, який є вершиною модельного ряду 2140. Однак мало хто знає, що одночасно з розробкою даної моделі проектувалася і ще одна, яка була дуже амбітною — 2140sr. Про цю машину розповів інформаційний портал "Carakoom", повідомляв Hyser.

На те, що автомобіль планували зробити спортивним вказує навіть його Індекс SR, який як розшифровується як Sport Racing. Ідея створити подібну машину виникла у дизайнерів АЗЛК незадовго до початку Олімпіади-80. На відміну від SL версії, SR не володіла великою кількістю нових деталей, і велика частина його змін мали косметичний характер.

Перший дослідний зразок був виконаний в яскраво-зеленому кольорі "Флора". Всі хромовані елементи кузова пофарбовані чорної матової фарби, що сьогодні є досить популярним рішенням у сучасних європейських виробників, так що SR, можна сказати, випередив час.

Москвич-2140sr. Фото: Carakoom
Москвич-2140sr. Фото: Carakoom

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Головною зміною в дизайні "Москвича" стала Пластикова губа під бампером і додавання двох прямокутних противотуманок. Крім цього, автомобіль оснастили унікальними ковпаками, які відрізняються від тих, що встановлювалися на SL.

На кузов нанесли спеціальну графіку з чорними смугами і буквами SR на задніх дверях. Вдалим рішенням було те, що графіка на різних сторонах машини була різна. Крім того, на передніх фарах були очищувачі, на задніх дахах з'явилися вентиляційні решітки.

Москвич - 2140sr і Москвич-2140sl. Фото: Carakoom
Москвич - 2140sr і Москвич-2140sl. Фото: Carakoom

У салоні також були зміни. Торпеду оформили під дерево, сидіння обробили велюром з яскравими смугами, стелю оновили.

У серію, на жаль, дана модель не потрапила. У певний момент праву і ліву сторони кузова оформили однаково, після чого автомобіль отруївся на виставку в НДР, де і залишився.

У той же час було випущено ще два прототипи. Один був пофарбований в такий же колір "Флора", а другий — "Крон". Крім кольору третій прототип відрізнявся "іклами" на бамперах.

Нагадаємо, що у мережі показали гібридний "Москвич", який розполохує водіїв

Раніше повідомляли, що українцям показали випробування над першими "запорожцями": унікальні ретромобілі, які "розірвали" СРСР

Також, у мережі показали фейкові кросовери ЗАЗ