Вже незабаром українців чекає новий рекордний стрибок цін на олію. Про нове подорожчання попереджають експерти 112ua.tv.

Як зазначається, найпомітніше в Україні подорожчала саме традиційна, соняшникова олія. Наприкінці минулого року літр олії коштував 42 гривні, а в травні нинішнього року середня ціна на цей продукт підскочила аж до рекордних 62,57 гривень за літр.

Водночаз із подорожчанням в Україні спостерігається надмірна пропозиція продукту, оскільки обсяги виробництва олії в державі у 15 разів перевищують обсяг споживання.

За прогнозами Укроліяпрому, якщо збережеться нинішня динаміка експортних цін на соняшникову олію, які орієнтовані на світовий ринок, то подорожчання олії продовжиться.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Цьому сприятимуть і ціни на насіння соняшнику, які вже досягли 25 тисяч гривень за тону, і зростання вартості електроенергії.

Орієнтовний стрибок ціни на соняшникову олію для внутрішнього ринку – близько 10 відсотків від нинішньої вартості.

Разом із тим, експерти відкидають думку, що вартість літра соняшникової олії може сягнути 100 гривень у найближчому майбутньому.

Нагадаємо, актуальні ціни на бензин в Україні під кінець 2021 року: чого очікувати найближчим часом.

Як повідомляв Знай.иа, без боргів у Новий Рік? Економісти розповіли українцям, як вирішити гостру проблему кількох кредитів.

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара.