Для всіх наших читачів, які знаються на "ході зірок", і на тому, що все в нашому Всесвіті взаємопов'язано, ми знайшли цікаві новини. У цей прекрасний день - вівторок, 14 грудня, важливо дізнатися, як з'явився на світ і діяв все своє життя всесвітньо відомий французький алхімік і астролог Мішель де Ностр, відомий також як Нострадамус.

Мішель народився 14 грудня 1503 року - помер 2 липня 1566 року.

Французький астролог, лікар, фармацевт і алхімік, знаменитий своїми пророцтвами.

Ванга і Нострадамус - арт, скріншот: Twitter
Ванга і Нострадамус - арт, скріншот: Twitter

Мішель з'явився на світ в містечку Сен-Ремі-де-Прованс в сім'ї євреїв-сефардів (які в результаті гонінь переселилися до Франції з Піренейського півострова), звернених в католицтво в XV столітті.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Сімейна легенда, переказана Сезаром де Нострдамом в "Хроніці Провансу", свідчить, що предки пророка служили лікарями при дворах Рене Доброго і герцога Калабрійського. Однак, виходячи з наявних фактів, можна лише стверджувати, що вони були досить освіченими і заможними людьми.

Сімейний переказ, відображений в "Хроніці Провансу", що вийшла з-під пера Сезара де Нострдама, свідчить, що королівський медик Абрам Саломон був прадідом Нострадамуса. Ця легенда не підтверджується фактами, але родинні зв'язки з Абрамом Саломоном могли бути складнішими. Часто стверджують, що дідусі провісника познайомили його з астрологією і каббалою. Насправді, вони рано померли.

Кажуть, що вже в школі його прозвали "маленьким астрологом". Розповідають, що одного разу Нострадамус передбачив долю двох поросят на прийомі у важливої особи: біле порося, сказав він, з'їсть вовк, а чорного подадуть на обід. Щоб осоромити провидця, господар велів заколоти біле порося, але той вже був з'їдений вовком, і кухар заколов чорного і подав його на обід.

Нострадамус, кадр з YouTube
Нострадамус, кадр з YouTube

Передбачення Мішеля Нострадамуса:

Перу Нострадамуса належать щорічні альманахи, що видавалися з 1550 року до самої смерті. Кожен з альманахів містив один загальний катрен на рік, 12 катренів по місяцях року, і велику прозову частину з передбаченнями.

Саме альманахи принесли Нострадамусу славу за життя. Однак не всі їхні тексти дійшли до наших днів; в даний час вибірка 141 катрена з альманахів (1555-1567) часто публікується в якості самостійного твору.

Перше видання "пророцтв магістра Мішеля Нострадамуса", званих нині "Центуріями", вийшло в Ліоні в 1555 році. Воно містило "лист до сина Сезара" і 353 пророчих катрена.

Апокаліпсис
Апокаліпсис

Датою кінця пророцтв Нострадамуса є 2242 або 2243 рік, який відповідає 6000 року від створення світу згідно I хронології з листа Генріху. Це узгоджується з ц. 1.К.48 ("Минуло 20 років царювання місяця, в 6000 році буде правити інший. Коли Сонце завершить свої втомлені дні, тоді здійсниться і закінчиться моє пророцтво"). До речі, в 2240 році закінчуються 6000 років від створення світу згідно єврейським календарем.

Крім того, теорія планетних епох, викладена в працях ібн Езра, Авраама (XII ст.), Абу Машара (IX ст.), і переказана Русса, стверджує, що епоха Місяця завершується в 1889 році, епоха сонця в 2242 році, і потім починається століття Сатурна, якщо тільки світ не припинить своє існування в той момент.

Нострадамус - арт, скріншот: YouTube
Нострадамус - арт, скріншот: YouTube

Значна частина катренів описує події не майбутнього, але минулого, по відношенню до 1555 року. Зрозуміло, це твердження не слід розуміти перекручено. Нострадамус вірив, що події світової історії циклічно повторюються, тому що повторюються планетні конфігурації і відбуваються однакові ознаки. І він описав події минулого в надії, що такі знову відбудуться в майбутньому.

Раніше повідомляли, комбо-оберіг з булавочки і гудзики: найкращий захист від лихого ока, заздрості і порчі.

Як повідомляв Знай.uа, розшифровано головні передбачення Нострадамуса на 2022 рік: повстання "гаджетів", крах долара і ядерний удар.

Знай.uа писав, український "Нострадамус": Олесь Гончар передбачив події на Донбасі за 20 років до їх початку.