Пресслужба Операції Об'єднаних Сил у соціальній мережі Facebook продовжує розповідати історії українських воїнів ЗСУ, які захищають нас і наші землі від путінських окупантів на Донбасі.
Зараз торкнулися життя якоїсь жінки, чиє оригінальне ім'я було змінено з міркувань безпеки, яка пережила три роки в полоні у путінських окупантів: тортури, згвалтування. Після повернення на українські території, вона вступила до лав ЗСУ, щоб дочекатися перемоги нашої країни в рідному Луганську.

Українські військовослужбовці, фото: Facebook
Українські військовослужбовці, фото: Facebook

Вона проходить службу в окремій механізованій бригаді, будучи бойовим медиком, погодившись розповісти свою важку історію.

"Навесні 2014 року Луганськ заполонили проросійські найманці. Жителі міста особливо не чинили опору-російська пропаганда зробила свою сумну справу. Поступово проукраїнські активісти, які брали участь у місцевому Євромайдані, залишали обласний центр або йшли в підпілля через переслідування з боку представників російських спецслужб", - згадує вона.

Але ось дівчина продовжила боротьбу з ворогом, потай займаючись громадською діяльністю. Вона закликала громадян не впускати "Русский мир", але через два роки після початку війни в її квартиру увірвалися невідомі і звинуватили її в державній зраді. Ось тільки мова стосувалася "республіки", якої не існує на карті світу. Тим, хто тримав її в полоні, було плювати, чоловік вона або жінка - били кожного, довго і болісно, щоб згодом прийшла згода на підписання невідомих паперів. Іноді доходило і до сексуального насильства.

Український військовослужбовець, фото: Facebook
Український військовослужбовець, фото: Facebook

Її позбавили волі на 12 років, проте в кінці грудня 2019 року вона опинилася в списку обміну полоненими. І, пройшовши реабілітацію в Києві, повернулася до навчання на педагога в Сєвєродонецьку. Як тільки диплом був на руках, вона підписала контракт з ЗСУ і повернулася на Донбас, щоб захищати українські землі від окупанта.

Нагадаємо, воїна ЗСУ терміново доставили в лікарню після обстрілу - путінські окупанти не зупинилися навіть з приходом холодів

Як повідомляв "Знай.ua", воїн ЗСУ поїхав на Донбас захищати Україну і "потягнув" за собою 50-річного батька: відчув провину і звільнився з заводу

Знай.ua писав, служити і захищати: потужні історії легендарних бійців до Дня ЗСУ