Українським водіям світить чималий штраф за відсутність поліса особистого страхування. При цьому, це стосується водіїв вантажного і пасажирського автотранспорту.

Обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті передбачено ст.7 Закону України "Про страхування". Відповідна процедура описана в постанові Кабінету Міністрів.

Фото з дороги, скріншот: Instagram
Фото з дороги, скріншот: Instagram

І в разі, якщо водії вантажного або пасажирського автотранспорту не мають чинного особистого поліса страхування, можна отримати великий штраф – до 17 тисяч гривень.

Повідомляється, що контроль за наявністю страхових полісів у водіїв покладено на співробітників "Укртрансбезпеки". Тому крім страхового поліса на авто, водій повинен мати ще й поліс особистого страхування.

Дорога, фото "ВЕХА (Харків)"
Дорога, фото "ВЕХА (Харків)"

Обов'язкова особиста страховка повинна бути у працівників транспортних компаній, що здійснюють вантажні та / або пасажирські перевезення, а страхувальниками повинні бути власники або користувачі ТЗ — юрособи або підприємці.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Напонім, що професійного водія позбавили посвідчення та оштрафували через чужий протокол: змушений сидіти без роботи. Невинну людину позбавили посвідчення водія і оштрафували на 17 000 гривень через чужий протокол

Як повідомляв Знай, сидіння, одне колесо і вага не вище 20 кілограм: в Україні створять "ПДР для самокатів". Нові правила їзди вже презентують зовсім скоро

Також Знай писав, камені проти стихійного паркування: комунальники вийшли на новий рівень боротьби з порушниками