У Єгипті, Шарм-еш-Шейх, Українки Наталія та Антоніна врятували чоловіка, якого вважали потопельником на пляжі.

Вони швидко зорієнтувалися, коли побачили, що він потребує допомоги і почали робити штучне дихання, паралельно вистукуючи воду з легенів, поки місцеві рятувальники переконували їх, ніби шансів на порятунок вже немає. Українки не відмовилися від можливостей: продовжили серцево-легеневу реанімацію і робили її за протоколом.

реанімація
реанімація

Процес тривав протягом 40 хвилин. Через 20-вдалося запустити серце, відновити пульс і дихання. 51-річний Сергій був "витягнутий" з того світу.

"У нас в реанімації (відділення інтенсивної терапії Інституту раку) є таке правило – ніколи не здаватися, навіть якщо пацієнт дуже важкий, а ситуація безнадійна", - заявляють вони.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сергій ще чотири дні пробув у лікарні Єгипту після реанімації на пляжі і незабаром повернувся в Білорусь, до себе додому. Згодом він вирішив відшукати рятівниць, щоб дякувати їм за порятунок.

Українки-рятівниці, скріншот: Youtube
Українки-рятівниці, скріншот: Youtube

"Молодці дівчата. Українки, наші дівчата, скрізь молодці", "Дівчата умнички! Дякую їм за людяність, професіоналізм і відповідальність 24/7!", "Побільше таких людей, як ці дві тендітні жінки і світ зміниться на краще", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, удар стихії стер з лиця землі цілі міста, люди чекають порятунку під тоннами металобрухту: десятки загиблих і сотні без даху над головою

Як повідомляв "Знай.ua", обережно, кліщі "атакують" навіть взимку: як уберегти домашніх тварин і самих себе від укусів

Знай.ua писав, "Жорстока торгівля": скулящих і пов'язаних собак врятували за момент до забою