Міністерство охорони здоров'я України все таки вже виключило клініку в Закарпатській області з Переліку закладів охорони здоров'я, які офіційно проводять вакцинацію. Дана установа "анонімно" проводило заходи з вакцинації проти коронавірусної інфекції covid-19.

Регулятор заборонив туди доставляти сироватку, яку закупили за державні гроші або доставлену в країну в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Про це стало відомо завдяки заяві голови МОЗ Віктора Ляшка під час брифінгу.

Віктор Ляшко - фото з Фейсбук
Віктор Ляшко - фото з Фейсбук

Ляшко зазначив, що в Україні вже проведено 26 млн 284 тис.щеплень, кожна з яких внесена медичними працівниками в електронну систему охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Але, на жаль, є заклади охорони здоров'я, працівники яких не читають алгоритми міністерства і не чують попереджень. Тобто ці заклади свідомо порушують ліцензійні умови здійснення медичної діяльності, тому будуть покарані.

Вчора один заклад у Закарпатській області, який придумав процес "анонімної вакцинації", було виключено мною з переліку закладів охорони здоров'я, які проводять щеплення проти COVID-19. Тобто в цей заклад з сьогоднішнього дня заборонено передавати вакцину, закуплену за рахунок коштів державного бюджету або доставлену в рамках глобальної ініціативи COVAX", – підкреслив Віктор Ляшко.

Вакцинація, скріншот: Youtube
Вакцинація, скріншот: Youtube

Раніше повідомляли, у Львові маленька дівчинка вдавилася їжею. Як допомогти дитині в такій ситуації: інструкція від медиків.

Як повідомляв Знай.uа, українцям назвали обов'язкову умову для отримання 1000 грн за вакцинацію: з цим проблеми у багатьох.

Знай.uа писав, у МОЗ заговорили про вакцинацію дітей від 5 років, Віктор Ляшко повідомив деталі: "Ми дозволили".