Відома українська письменниця Оксана Забужко вирішила додати трохи своєї думки стосовно галасу навколо "заборони пластикових пакетів", які тепер українці можуть купувати тільки за певну ціну, а десь ці пакетики будуть і зовсім під "табу".

Так, письменниця нагадала, що вчені про небезпеку пластику нагадували ще в 80-х роках минулого століття. А ось в Україні дану проблему стали вирішувати тільки під кінець 2021 року.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Оксани Забужко в мережі Facebook.

Оксана Забужко, фото - https://www.facebook.com/oksana.zabuzhko
Оксана Забужко, фото - https://www.facebook.com/oksana.zabuzhko

"Ні, я не бурчала в супермаркеті на інновацію "10 коп. за пакетик". Щоб і ви не бурчали, подивіться цей ролик про Тихоокеанську Сміттєву пляму (дехто її зве "Сміттєвий континент").

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Там, м.ін., є момент, який пояснює, чого, нарешті, гомосапієнс зачухався щодо пластику (хоча вчені попереджали ще з 1980-х, але хто б їх слухав): рибки! рибки, холєра, вже безпечно не поїси, мікрочасточки пластику ми з нею ковтаєм, і сіль морська теж з мікропластиком уже, словом, що казати, - отруїли ми к бісу нашу Планету Океан, як у "Сталкері" Тарковського...

Тож, що б не робилось - уже добре. Все добре, що хоч якось, хоч на 10 коп., працює на сповільнення цієї видимої смерти., - пише Забужко.

Публікація Оксани Забужко, скріншот: Facebook
Публікація Оксани Забужко, скріншот: Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що в Україні більше не буде безкоштовних пластикових пакетів. За кожен одноразовий пакет в супермаркеті доведеться платити. Починаючи з 10 грудня в Україні забороняється безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів.

Тепер один такий пакет коштуватиме мінімум 2 гривні. Відповідні нововведення передбачає закон про обмеження обігу пластикових пакетів на території України.

Раніше повідомляли, 2 гривні за штуку і 3400 штрафу порушникам: що змінилося після скасування пластикових пакетів.

Як повідомляв Знай.uа, рятувальники ледь не оніміли: чоловік виявив отруйну кобру в банку пива.

Знай.uа писав, у супермаркеті помітили собаку, яка відповідальніше за тисячі українців - все прикрито: "Бідолашний булька...".