В Україні більше не буде безкоштовних пластикових пакетів. За кожен одноразовий пакет в супермаркеті доведеться платити.

Пластикові пакети, скріншот: YouTube
Пластикові пакети, скріншот: YouTube


Так, починаючи з 10 грудня в Україні забороняється безкоштовне поширення пластикових пакетів. Тепер один такий пакет коштуватиме мінімум 2 гривні. Відповідні нововведення передбачає закон про обмеження обігу пластикових пакетів на території України.

Тепер українці платитимуть:

  • 2,00 гривні - без ручок (без бічних складок);
  • 2,50 гривні - без ручок (з бічними складками); з ручками (без бічних складок);
  • 3,00 гривні - з ручками (з бічними складками).

Інфографіка "Слово і Діло"
Інфографіка "Слово і Діло"

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще


Якщо ж супермаркет продовжує поширювати безкоштовні пакети, то за це передбачено штраф від 1700 до 3400 гривень. За повторне порушення буде стягуватися штраф від 3400 до 8500 гривень.

Супермаркет, фото: znaj.ua
Супермаркет, фото: znaj.ua

Варто відзначити, що вимоги закону поки не поширюються на біорозкладані пластикові пакети і надтонкі пластикові пакети, призначені для упаковки свіжої риби, м'яса, сипучих продуктів. До 1 січня 2023 року вони можуть поширюватися в роздрібній торгівлі як первинна упаковка.

До того ж починаючи в 10 березня 2022 року буде повністю заборонено поширювати в магазинах тонкі і надтонкі пакети.

Як альтернативу пластиковим пакетам пропонують багаторазові пакети-сітки, які підходять для овочів і фруктів. Також можна використовувати і паперові пакети, вони можуть витримувати велику вагу, проте мало придатні до повторного використання.

Нагадавши, Костянтин Яловий попередив, що в Україні починає діяти заборона на безкоштовні пакети

Раніше Знай писав, українці платитимуть за" безкоштовні "пакети з 10 грудня, правда здивує - "вже в чеку". Українцям нагадали про додаткові витрати в магазині вже незабаром, з 10 грудня

Також Знай повідомляв, Українка ледь не з'їла шматок пакету разом з бургером, бонус не з приємних: "Жуй, що дають". Одеситка вже встигла з'їсти половину купленого бургера