У Харкові чоловік, будучи власником однієї з квартир висотного будинку, незаконно звів супермаркет на першому поверсі, на території житлового комплексу "Миру".

Відомо, що співробітники Державної архітектурно-будівельної інспеції видали дозвіл на "реконструкцію квартири №4 з прибудовою під магазин непродовольчих і продовольчих товарів". Інспекція була розформована у вересні.

Магазин, продукти - фото Знай.ua
Магазин, продукти - фото Знай.ua

Щоб отримати дозвіл, власник квартири на першому поверсі подав запит на реконструкцію житлового приміщення з прибудовою, але невеликого торгового приміщення. У результаті магазин був зведений площею 1200 метрів квадратних, що незаконно, за рішенням Державної інспекції архітектури та містобудування після перевірки об'єкта для видачі сертифіката про експлуатацію. Сама квартира має площу в двадцять разів менше - 60 кв. м.

АТБ, фото: Знай.ua
АТБ, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тепер інспектори готові написати заяву в правоохоронні органи про незаконне будівництво.

"Україна - країна можливостей! Головне, щоб товщина котлети відповідала", "Ти мене дізнаєшся по-любому, я реконструюю квартиру в АТБ", "Нічого особистого, бізнес", - пишуть користувачі в Інтернеті.

Магазин просто з квартири, фото: Telegram
Магазин просто з квартири, фото: Telegram

Нагадаємо, слід "Кварталу 95" в Росії, підкуп депутатів і гризня з журналістом - головне з пресмарафону Зеленського

Як повідомляв "Знай.ua", українців тероризує Киевблагоутсройство, дзвонять щохвилини: "Рекет в законі"

Знай.ua писав, розлючені українці взялися самі латати розбиті дороги: дивись і вчися, Укравтодор. Подія сталася в селі Собещиці Вараського району Рівненської області