Власників автомобілів на законодавчому рівні хочуть зобов’язати змінювати гуму по сезону. Якими заходами Національна поліція планує спонукати водіїв «перевзувати» свої автівки, дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Літня гума не розрахована на використання в зимовий період, оскільки під час ожеледиці провокує ковзання. Якщо температура становить нижче +5С ̊, така гума втрачає свої властивості, збільшуючи гальмівний шлях щонайменше вдвічі, суттєво посилюючи ризик виникнення ДТП. Зазначимо, перший сніг в столиці спровокував понад 25 дорожньо-транспортних пригод — у більшості випадків водії були на літніх шинах.

Поки що в нашій країні на законодавчому рівні не врегульовано питання сезонної заміни шин. Існують вимоги лише щодо їхньої якості. Правила дорожнього руху не зобов’язують власників автомобілів «перевзуватися», а лише рекомендують. Жодних термінів для заміни гуми або відповідальності для водіїв, які це не зробили, немає.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

«Наразі Департамент Національної поліції і МВД ініціюють питання щодо запровадження обов’язкової зміни гуми до сезону. Попередньо пропонується період з 1 листопада до 1 квітня», — прокоментував Олексій Білошицький, заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Зауважимо, що на зимову гуму обов'язково переходять такі країни Європи, як Румунія, Німеччина, Чехія, Австрія, Словаччина, Сербія, Швеції. Першими, хто започаткував таку практику, були жителі Фінляндії ще в 1934 році.

Раніше портал Znaj повідомляв, де зберігати шини автомобіля, щоб не довелося витрачати гроші на нові: експерти дали корисні поради.

Як повідомляв " Знай.ua", він хотів нал, а вона безнал: у Києві водій таксі відзначився непристойною поведінкою

Знай.ua писав, ведуча 1+1 Лідія Таран розповіла, як звичайні українці рятували її після ДТП: "Добрі люди передавали вогнегасники по рядах".одитель таксі, в якому вона поверталася додому, через погану видимість і відсутність обов'язкового знака аварійної зупинки вчасно не помітив аварію на дорозі.