Частина дороги Київ – Харків – Довжанський неподалік міста Люботин давно зарекомендувала себе як смертельно небезпечна ділянка і для водіїв, і пішоходів. Щороку на цьому пішохідному переході стаються аварії та гинуть люди. Журналісти програми «Джедаі» провели власний експеримент та з’ясували, як пішоходи можуть убезпечити себе на дорозі.

Відео можна переглянути за посиланням.

Небезпечний пішохідний перехід, який знаходиться поблизу міста Люботин, майже неможливо перейти через декілька причин: порушення водіями швидкісного режиму та повна відсутність освітлення. Ділянка траси, на якій знаходиться зупинка громадського транспорту, ніяк спеціально не облаштована ні для водіїв, ні для пішоходів. Кількість аварій значно зростає у темний проміжок часу – людей на переході чи узбіччі помітити водіям нереально.

Фото, Джедаї
Фото, Джедаї

Журналісти програми «Джедаі» провели експеримент, аби перевірити, за скільки метрів водій зможе побачити людину в темному одязі на неосвітленому пішохідному переході в пізній період доби. Водій знімальної групи зміг помітити журналіста лише перед самісіньким переходом, їдучи на швидкості 40 км/год і завідомо знаючи про потенційного перехожого. Якщо ж на одяг пішохода прикріпити світловідбиваючі елементи, шанси бути поміченим на дорозі збільшуються в рази.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фото, Джедаї
Фото, Джедаї

Суттєво полегшити долю пішоходам також може облаштування надземного чи підземного переходу. За словами місцевих жителів, які неодноразово зверталися до шляховиків з прохання облаштувати «чорну» ділянку, жодних дій вчинено не було.

Фото, Джедаї
Фото, Джедаї

Раніше ми повідомляли, ДТП в Чернігівській області з 13 загиблими: глава МВС назвав причину.

Як раніше повідомляв Знай.uа: Дружина скандального майора Мельниченка сіла за кермо 80-тонної фури, щоб заробляти 6-12 тисяч доларів на місяць

Також Знай.uа писав: Ігор Тельбізов з "Укрексімбанку", що напав на журналістів, повернувся під овації співробітників :" з відстійної коробки"