Instagram вводить нові функції безпеки для підлітків. Тепер соцмережа буде пропонувати зробити перерву тим хто багато проводить там час. Запрошення до перерви буде з'являтися через 10, 20 або 30 хвилин перебування в соцмережі.

Оповіщення буде пропонувати змінити рід діяльності, розповіла прессекретар Meta Ліза Креншоу.

"Ми випускаємо цю функцію, тому що хочемо, щоб люди могли зробити перерву і провести час в Instagram осмислено - незалежно від того, чи означає це менше реклами чи ні", — сказала Ліза Креншоу.

робота за ноутбуком, фото Pxhere
робота за ноутбуком, фото Pxhere


Видання Washington Post зазначило, що оголошення про нову функцію в компанії зробили відразу після того, як колишній співробітник Facebook Френсіс Хауген опублікував внутрішнє дослідження компанії, в якому вказується, що Instagram шкодить психічному здоров'ю молодих жінок і дівчаток.
Повідомляється, що в дослідженні зазначено, що дівчатка, які проводять час в Instagram схильні порівнювати себе з іншими людьми і тим самим отримувати психологічні проблеми.

дитина тримає телефон, ілюстративне фото з вільних джерел
дитина тримає телефон, ілюстративне фото з вільних джерел

Багато хто розкритикував Facebook за те, що він не оприлюднив дані дослідження. У свою чергу в компанії заявили, що дослідження було вирвано з контексту.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще