В Україні можуть дозволити вакцинацію проти COVID-19 для дітей від 5 років.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав 7 грудня на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Саміт Діти".

Так, Віктор Ляшко повідомив, що станом на 7 грудня в Україні вже вакцинували понад 40 тисяч дітей старше 12 років. До того ж він додав що незабаром можуть дозволити прищеплювати і більш молодших.

Віктор Ляшко, кадр з відео
Віктор Ляшко, кадр з відео

" Ми дозволили вакцинуватися проти COVID-19 дітям від 12 років. У деяких країнах світу вже почали вакцинувати дітей старше 5 років. Я думаю, у нас виробник вакцин швидко зареєструє зміни в інструкції, і це теж можна буде зробити", — сказав міністр.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Разом з тим Ляшко підкреслив, що зараз для МОЗ масова вакцинація дітей не є пріоритетом. Адже зараз хочуть зосередитися на групах ризику — людях похилого та похилого віку.

Варто нагадати, що 13 жовтня МОЗ дозволив вакцинувати проти коронавірусу дітей від 12 років. До того ж щеплення дітям роблять виключно препаратом від Pfizer/BioNTech (Comirnaty).

Нагадавши, тисячі Зеленського вистачить не для всіх українців: у Кабміні повідомили, кого "ощасливлять". Одноразову допомогу від держави зможуть не всі бажаючі

Раніше Знай писав, в Україні covid-19 перед робочим тижнем трохи ослаб, перейшовши на літні показники: статистика МОЗ на 5 грудня.

Також Знай повідомляв, лікарі не зафіксували летальних випадків від вірусу "Омікрон": Заява ВООЗ. Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє проте про випадки госпіталізації хвороби.