Стало відомо про те, що в Україні відбулося чергове подорожчання. Сало, цукор і соняшникова олія показали рекордні цінники. Фахівці розповіли, що відбувається.

За даними Держстату цієї осені в Україні подорожчав один з найпопулярніших продуктів - сало. Також, рекордні показники показали і цукор з соняшниковою олією. Національний продукт подорожчав мінімум на 20%, і зараз коштує близько 90 гривень.

Ціна на сало
Ціна на сало

У супермаркетах Ціни дійсно вище, на прилавках можна побачити сало не дешевше 140 гривень, а солоне і зовсім по 200-300 гривень. У деяких місцях українці і зовсім бачили національний продукт за 500 гривень.

Користь сала, фото з відкритих джерел
Користь сала, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

На ринках зазвичай все дешевше, але при цьому фахівці відзначають, що подорожчання помічено і там.

Сало на базарі, скріншот: YouTube
Сало на базарі, скріншот: YouTube

Портал DW розповів, чому таке різке подорожчання. Продавець зазначає, що закуповують тепер сало за ціною м'яса, і причиною цьому є різке подорожчання всього навколо. І корм став дорожче, і електрику.

Соняшникова олія цього року показала рекордні показники по подорожчанню-цілих 57%, а також цукор, який тепер продається на 50% дорожче.

Рослинна олія, кадр з відео
Рослинна олія, кадр з відео

Економісти кажуть, що це загальні світові тенденції. В ООН зазначили, що ціни в жовтні показали 10-річний максимум, і причиною цьому є інфляція і логістична криза.

Нагадаємо, що в Україні втричі зростуть ціни на олію, експерти підрахували, скільки коштуватиме найважливіший продукт після хліба

Також, українці вимагають скасувати "податкові канікули" для багатих

Раніше повідомлялося, що в Україні подорожчав найважливіший продукт для борщу: на 30 гривень не купиш і півкіло