Мало який українець відмовиться скуштувати шматочок смачного сала. А особливо якщо воно приготовлене за наступним рецептом.

Кулінар Віктор Шишкін виклав детальний відеорецепт маринування сала, завдяки якому воно виходить неймовірно апетитним. Зізнається, що його сім'я вже давно використовує цей спосіб. А головне - це просто та швидко.

Інгредієнти:

  • Груднина - 1,5-2 кг;
  • Часник;
  • Суміш перців;
  • Лавровий лист.

Розсіл:

  • 1 л води;
  • 150 г солі.

Маринування сала, Viktor Schischkin
Маринування сала, Viktor Schischkin

Популярні новини зараз
Відключення електроенергії: українців попередили до чого готуватися, терор не минув безслідно Три знаки Зодіаку, які потраплять у справжню зимову казку: хто купатиметься у святковому настрої, романтиці та гармонії Гороскоп на тиждень 5-11 грудня для всіх знаків Зодіаку: у Овнів фінансовий рай, Раки травмуються, а Козероги віддають борги Як відмити темні рукави та кишені у пуховика: 2 способи без прання та хімчистки
Показати ще

Маринування сала, Viktor Schischkin
Маринування сала, Viktor Schischkin

Приготування:

Спершу потрібно нарізати груднину на частинки. А за цей час закип'ятити воду на розсіл. На літр кип'яченої води потрібно дати 8 великих ложок солі. Тепер поваріть протягом 3 хвилин, поки сіль не розчиниться повністю.

У цей час нарізане сало вкласти у контейнер або в банки. Зверху посипати чорним перцем або сумішшю перців, нарізаним часником і лавровим листком. Складаємо аналогічно наступний шар. Заливаємо гарячим розсолом.

Маринування сала, Viktor Schischkin
Маринування сала, Viktor Schischkin

Маринування сала, Viktor Schischkin
Маринування сала, Viktor Schischkin

Далі закриваємо кришкою і залишаємо на ніч. Після цього на 3 дні ставимо у холодильник. Бажано сало притиснути на цей час тарілкою. Через 3 дні його можна уже буде пробувати.

Кулінар радить сало тримати у розсолі максимально тиждень, потім дістати з банки, просушити паперовими рушниками й заморозити. Адже якщо тримати довше, то буде занадто солоне.

Маринування сала, Viktor Schischkin
Маринування сала, Viktor Schischkin

Нагадаємо, Євген Клопотенко вигадав новий спосіб запікання яблук: потрібні лише згущене молоко і сіль. Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився новим оригінальним рецептом запікання яблук

Як повідомляв портал "Знай.ua", відомий український кулінар Євген Клопотенко несподівано "пішов" у монастир. Євген Клопотенко розповів, як і чому опинився у монастирі

Також "Знай.ua" писав, унікальний рецепт ананасів з кабачків: незвичайна і проста закрутка на зиму, врятує від туги в сніговий вечір. Українцям показали рецепт унікальної страви. Ананаси з кабачків на зиму здивують кожного вашого гостя