Національний банк України опублікував курс валют на понеділок, 6 грудня.

Перший зимовий тиждень підійшов до кінця, залишаючись таким же звичайним спокійним і прогнозованим. Ніяких інтриг, різких змін і шокуючих падінь ми не зафіксували. Але якщо брати ситуацію, не пов'язану зі світовими валютами, варто розповісти про падіння курсу на біткоіни, який зараз розташовується на рівні 45-49 тисяч доларів.

Не будемо фокусувати увагу на цьому і пропонуємо повернутися до стандартних котирувань, виставлених НБУ після фіксованих вихідних днів. Американський долар, євро, польський злотий i російський рубль головні герої цієї історії. Долар, що опустився до 26 гривень за одиницю зовсім недавно, залишається практично незмінним. У неділю він був вартістю-27,2933 грн, а в понеділок, 6 грудня, опинився на рівні - 27,2981.

Зараз ситуацією курирує новий штам коронавірусної інфекції "Омікрон", знайдений в Африці і натякає, що пандемія триває, а особисто він - найнебезпечніший ворог для всього бізнесу і держав.

Головна європейська валюта вирішила припинити рух по стопах долара. Вона практично дійшла до позначки в 31 гривню за одиницю, але зараз зупинилася і пішла у зворотний бік. Зараз вартість становить - 30,8277, це на 12 копійок менше, ніж у неділю - 30,9438. Польський злотий практично не змінюється, після декількох днів зростання, він впав на копійку — 6,7207 грн. А ось за десять російських рублів доведеться віддати — 3,7127 грн.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Офіційні курси валют Нацбанку на 6 грудня встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на неділю):

100 доларів США - 2729,81 гривень (+0,48 грн).

100 євро - 3082,77 гривень (-11,61 грн).

Курс валют на 6 грудня, скріншот: НБУ
Курс валют на 6 грудня, скріншот: НБУ

Нагадаємо, пенсіонерка змушена побиратися на смітнику і спати на вулиці: розплакалася коли їй подарували шкарпетки

Як повідомляв Знай.ua, підвищення тарифів на газ 2022: Володимир Лепушинський з НБУ розповів українцям, коли "погладшають" платіжки

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара