Дуже маленька кількість людей уявляє собі, як повинен правильно діяти ветеринарний лікар. Через це варто розповісти, як вибір клініки визначає чи буде жити тварина, або воно, на жаль, помре.

Важко відрізнити хорошого лікаря від коновала - є кілька факторів, на які потрібно звернути увагу при оцінці фахівця. Перше правило-якісний ветеринар завжди запропонує здати аналізи, щоб бачити комплексну картинку і думати, в першу чергу, про тварину.

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

Дуже неправильно, якщо фахівець робить саме те, чого від нього вимагають господарі домашнього улюбленця. Саме ветеринари повинні приймати рішення - здавати аналізи на гельмінти, аналізи крові та інше. Завжди повинен бути прозорий план лікування. Лікарі зобов'язані описувати загальну картину ситуації, що склалася, щоб людина розуміла, з чим він зіткнувся і що станеться в майбутньому.

Ветеринари зобов'язані піклуватися про тварину, навіть незважаючи на те, що його можуть принести брудним, смердючим та інше. Клієнт не повинен просити закапати вуха, якщо з ними є якісь проблеми; не зобов'язаний цікавитися, чому тварині не постелили пелюшку в клітці, і просити, щоб при огляді кошеня, підібраного на вулиці, перевірили на наявність лишаю.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

І дуже велике питання виникає до власників ветеринарної клініки, якщо там відсутня можливість зробити УЗД, якісь аналізи або "стерилізацію кішки".

Нагадаємо, "Все почалося з піци": історія успіху кота Степана з Харкова - улюбленця всього Instagram і Брітні Спірс

Як повідомляв "Знай.ua", всі кішки психи і божевільні? Вчені приголомшили любителів "пухнастиків"

Знай.ua писав, сухий носик у котів ще не катастрофа: в яких випадках це норма