Пільговий період закінчився, а водії євроблях, які не встигли розмитнитися, почали розпродавати автомобілі по частинах, здаючи їх на металобрухт всього по шість гривень за кг.

Вирішення проблеми - ще один нелегальний спосіб, через який активізувалася поліція. В Інтернеті з'явилися безліч приватних осіб і компаній, що надають послуги з розбирання транспортних засобів на запчастини. Легального способу відправки авто на розбирання, якщо на ньому є іноземні номери - немає. Бо митницею заборонено здійснення маніпуляцій без відповідного дозволу.

Євробляха, скріншот: Youtube
Євробляха, скріншот: Youtube

Мінімальні наслідки від подібних дій стосуються лише тих водіїв, які не страхували автомобіль і жодного разу не отримували штраф за порушення ПДР. Бо дані знайти буде набагато важче, як і згодом притягнути до відповідальності. А ось в інших випадках, власники розібраних євроблях можуть отримати штраф розміром 170 тисяч гривень за ввезення автомобіля в режимі "транзит".

Євробляхи, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Євробляхи, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Якщо машина була ввезена в режимі "тимчасового ввезення", а також після експлуатації, страховки або отримання штрафів за порушення ПДР - штраф від митниці буде десь 34 тисячі.

В іншому випадку, якщо українець поміняв адресу проживання або перебував там давним-давно, штраф буде переданий у виконавчу службу, яка заарештує банківські рахунки порушника, накладе арешт на майно (рухоме і нерухоме), а також встановить заборону на виїзд закордон.

Євробляхи, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Євробляхи, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Нагадаємо, власники евроблях придумали, як захистити себе від штрафу в 170 тисяч гривень: "Ті, хто не встиг..."

Як повідомляв "Знай.ua", спекулянти придумали, як нажитися на дефіциті автомобілів в Україні - "Продають дорожче нових"

Знай.ua писав, українець віддав "євробляху" на благодійність через дикі штрафи: або так, або 170 тисяч