У Верховній Раді планують затвердити святкування Дня борщу.

Відповідний законопроект №6361 вже зареєстрований, його ініціаторами стали нардепи від декількох політичних фракцій. Серед них Ярослав Юрчишин, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Володимир В'ятрович, Ольга Стефанишина, Софія Федина, Микола Княжицький, Галина Третьякова та інші.

Постанова розміщена на сайті парламента і зараз знаходиться на стадії ознайомлення.

Автором ідеї є зірка проекту "МастерШеф" і відомий кулінар Євген Клопотенко. За його словами, ще місяць тому це було його мрією, а зараз є шанс перетворити справу його життя в реальність. Відомо, що чоловік є великим фанатом національної страви, у нього навіть є власна книга з десятком рецептів борщу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"І якщо Верховна Рада її ухвалить, то ми, українці, матимемо свято, в яке зашито трохи більше, ніж просто страва. Там частина нашої національної ідентичності і можливість зберегти свої традиції на довгі сторіччя", – написав Клопотенко в Facebook.

Нагадаємо, в їдальні Верховної Ради з'явився дивний десерт за 66 гривень - "Білосніжка і сім гномів": "Самим не гидко?"

Як повідомляв Знай.uа, "Слуга" Зеленського прийшла в Раду з сумкою за 70 тисяч - у боротьбі проти олігархів: "Колгосп за великі бабки"

Також портал Знай.uа писав, що зарплати лікарям по 20 тисяч і мільярди на медицину: у МОЗ розповіли про нововведення 2022 року