Мінімальна зарплата в Україні досягла рекордної позначки, і становить тепер 239 доларів. За останні п'ять років мінімалка зросла у понад чотири рази.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну.
Так, стало відомо, що з 1 грудня 2021 року мінімальна зарплата в Україні становить 6500 грн. Тепер вона перетнула позначку у 239 доларів, що є рекордом для нашої держави.
До того ж мінімальна зарплата в Україні тепер на 67 доларів вища ніж в Росії, у РФ вона становить 172 долари. Якщо порівнювати у відсотковому значенні, то в Україні мініланка більша на 39%, що є рекордним показником з часів президенства Віктора Ющенка.

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Варто додати, що за останні п'ять років мінімалка в Україні зросла у понад чотири рази. У грудні 2016 вона становила лише 59 дол. проти теперішніх 239 дол.
За часів президенства Віктора Януковича у січні 2013 року мінімалка становила 139 доларів, тобто за ці роки вона зросла на 100 доларів (або 72%).

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

За такий самий період у Білорусі мінімалка зросла приблизно на 1 долар зі 163 до 164, у Росії ж навпаки зменшилася приблизно на таку ж суму зі 173 до 172 доларів.

Якщо порівнювали мінімалку у так званих "ДНР" і "ЛНР", то там вона становить всього 7460 рублів, або рівно 100 доларів. У "ЛНР" мінімалка дещо вища, і становить 7883 рублі, або 106 доларів.

Мінімалка, інфографіка Мінфіну
Мінімалка, інфографіка Мінфіну

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, головні меседжі щорічного послання Володимира Зеленського: економічний паспорт українця, зарплати в 2022-му та подвійне громадянство

Раніше Знай писав, бюджет-2022: Рада ухвалила найважливіший документ, хто з депутатів його не підтримав

Також Знай писав, зарплата "у конвертах" і на руки: скільки законних грошей українці так і не отримали у 2021 році