В українському парламенті в середу, 1 грудня, пройшов щорічний виступ Президента України Володимира Зеленського, на якому він повідомив про нововведення, які чекають на українців вже найближчим часом. Перша і наамбітніша заява президента - старт роботи "економічних паспортів" вже незабаром.
Пропонуємо нашим читачам детальніше дізнатися, що ще обіцяє українцям глава держави. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Володимир Зеленський, president.gov.ua
Володимир Зеленський, president.gov.ua

В Україні з'явиться "економічний паспорт"
Відповідний законопроєкт президент Володимир Зеленський пообіцяв внести до 10 грудня цього року. Згідно з ним, рентна плата за використання українських надр накопичуватиметься на персональних рахунках маленьких українців. Після досягнення повноліття вони зможуть використовувати ці гроші для отримання освіти саме в Україні або покупки власного житла.
З 1 січня зарплата лікарів складе 20 тисяч гривень

"Вперше за рік зарплата лікарів зросла вдвічі. Середня заробітна плата лікаря в Україні буде 24 тисячі гривень", - заявив Зеленський.

Також Зеленський повідомив, що розпочнеться програма реконструкції 48 обласних багатопрофільних лікарень.

Зеленський про сектор оборони і безпеки: "Я пишаюся тим, що фінансування всіх програм оборони і безпеки перевищить 320 млрд гривень. У 2018 році ця сума була 191,7 млрд гривень. В рамках цих коштів ми запускаємо комплексно ракетну програму, створення кібервійськ в Україні".

Зеленський повідомив, що вніс до Ради законопроєкт про подвійне громадянство.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Зеленський про модернізацію транспорту: "Запустимо 10 нових поїздів "Інтерсіті", 80 електричок, майже 500 сучасних вагонів", - пообіцяв президент.

Крім того, за 2 роки президент пообіцяв побудувати 810 мостових переходів.

Раніше повідомляли, Олена Зеленська показала найбільшу братську могилу, як за часів Голодомору - нагадує Бабин Яр: "Не шкодували ані жінок, ані дітей".