Зараз ми поговоримо про досить красивому і рідкісному мопеді Kavalier, який має забавне прізвисько - "Олов'яний банан".

Велика кількість потужних V8, а також зародження вуличних гонок і бурхливе зростання популярності хот-родів стали причиною назви шістдесятих років "ревучими" в автомобільному світі. Точна назва цей мопед має наступне - Express Kavalier. Однак у Німеччині, звідки він родом, про нього практично ніхто не чув.

Kavalier, фото: Pinterest
Kavalier, фото: Pinterest

Прізвисько було отримано через характерну форму штампованих деталей, характерною світлого забарвлення і великої кількості хромованого декору. Початок виробництва почався в 1960 році. Компанія виробник-Zweirad Union, якій вдалося об'єднати в собі мотоциклетну марку Victoria, підрозділ DKW і екс-механічний завод Express Werke AG. І всього через п'ять років випуск мопеда припинився.

У своєму складі "Олов'яний банан" має одноциліндровий мотор об'ємом 48 см3, який здатний розвинути потужність в дві кінських сили через тридискове зчеплення. Коробка передач - трьохшвидкісна, а приводний ланцюг вміло захована в захисний кожух, щоб зберегти і її, і штани водія. А ось двигун був закритий хромованим ковпаком, через що слід було придумати охолодження, щоб перегрів не відбувався занадто швидко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Kavalier, фото: Pinterest
Kavalier, фото: Pinterest

Використовував Kavalier 1,6 літра на сто кілометрів, за паспортом, але... в реальності десь на 100-200 грам більше при максимальній швидкості в 40 км/год.

Нагадаємо, Українська пара "оживила" автентичний горбатий "Запорожець" і вирушає на перегони у Монте-Карло

Як повідомляв "Знай.ua", у ГАЗ-21 був "будинок на колесах" ще коли Ілон Маск про нього не думав: "Запізнилися років на 40"

Знай.ua писав, кладовище забутих, але легендарних автомобілів знайшли в ангарі: тайник, з яким комусь пощастило