Українські діти завдяки обіцяному Володимиром Зеленським економічному паспорту зможуть накопичувати до 16 років $10 тис. (за нинішнім курсом близько 273 тис. грн). Водночас не виключено, що гроші отримуватимуть лише ті, хто народився у 2019 році та пізніше.

Про це заявив голова Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише Delo.ua.

За словами Данила Гетьманцева кошти на рахунки дітей надходитимуть з рентної плати за користування надрами. Однак наразі розглядаються й інші способи.

Данило Гетьманцев, фото з вільних джерел
Данило Гетьманцев, фото з вільних джерел

"У нас народжується близько 300 тисяч дітей на рік. Я не виключаю, що відрахування будуть не тільки від ренти, а й від інших платежів. Наприклад, від приватизації, імпортного ПДВ... Поки що ми говоримо тільки про ренту", – сказав Гетманцев.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Поповнення рахунків дітей буде відбуватися щомісячно. Однак скористатися грошима вони зможуть лише після досягнення 18 років. Точний розмір відрахувань буде встановлено законопроєктом про економічний паспорт. А якщо ренти не вистачить на чергову виплату, різницю мають намір дотувати за рахунок держбюжету.

"Ми розраховуємо на те, що після досягнення повноліття дитина повинна мати близько $10 тис. в еквіваленті. Безумовно, у гривні з урахуванням інфляції", – сказав Гетманцев.

Варто нагадати, що під час щорічного звернення до Верховної Ради 1 грудня Зеленський заявив, що найближчим часом внесе законопроєкт про економічний паспорт. Плату за користування надрами переказуватимуть на індивідуальні рахунки дітей. Гроші можна буде витратити на освіту в Україні чи купівлю нерухомості.

Володимир Зеленський, скріншот: YouTube
Володимир Зеленський, скріншот: YouTube

Нагадаємо, тисяча Зеленського за вакцинацію "згорить" за 4 місяці: українцям нагадали про терміни і умови

Раніше Знай писав, в Україні посилять карантин і змінять термін дії сертифіката: кому загрожують штрафи від 34 до 170 тисяч гривень

Також Знай повідомляв, щеплення або голодна осінь? Українцям 70+ за вакцинацію видаватимуть продукти