Нещодавно президент Володимир Зеленський пообіцяв кожному вакцинованому українцю тисячу гривень. Ця програма стартує 19 грудня та триватиме упродовж наступного року.

Ці гроші надходитимуть на віртуальні картки у застосунку "Дія" і скористатися ними можна буде впродовж чотирьох місяців. Про це повідомила заступниця міністра економіки Ірина Новікова, пише "Укрінформ".

"Головна ідея програми "єПідтримка" – це про взаємодопомогу держави, людей, бізнесу в умовах пандемії. Держава надає повнолітнім вакцинованим громадянам України можливість придбати послугу і одночасно підтримати бізнес, який постраждав від пандемії. Ідеться про підтримку легального бізнесу шляхом стимулювання попиту", – зазначила вона.

Вакцинація від коронавірусу, кадр з відео
Вакцинація від коронавірусу, кадр з відео

Ця програма почне діяти вже 19 грудня та триватиме упродовж всього наступного року. Скористатися нарахованою сумою можна буде протягом чотирьох місяців після дня надходження коштів. Фінансові операції здійснюватимуться банками-партнерами, які мають надійні системи захисту платежів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Сертифікат про вакцинацію, фото з hromadske
Сертифікат про вакцинацію, фото з hromadske

"Якщо ви вакциновані, краще вже згенерувати сертифікати про вакцинацію, не чекати старту програми. Учаснику програми буде відкриватись віртуальний рахунок. Віртуальні рахунки – безкоштовні, комісій за обслуговування не буде", – уточнила заступниця міністра.

Нагадаємо, як оформляється е-лікарняний по догляду за дитиною на термін понад 14 днів: Фонд соціального страхування пояснив процес

Раніше Знай писав, в Україні посилять карантин і змінять термін дії сертифіката: кому загрожують штрафи від 34 до 170 тисяч гривень

Також Знай повідомляв, щеплення або голодна осінь? Українцям 70+ за вакцинацію видаватимуть продукти