Для наших читачів, які з приходом грудня шукають привід для святкового настрою, є кілька дуже цікавих фактів про таку чудову річ, як адвент-календар. Слово "adventus" з латині перекладається як "йде, наближається".

Тому адвент-календар - це календар для відстеження зворотного відліку до Різдва (традиційно складається з 24 віконечок або карток).

Адвент-календар, скріншот: Telegram
Адвент-календар, скріншот: Telegram

Перші згадки про адвент-календарі з'явилися в першій половині 19 століття. Ця традиція походить з Німеччини і набула швидкого поширення в Європі, а потім і в світі. Про це нагадує один з українських телеканалів у своєму ранковому шоу.

Адвент-календар, скріншот: Telegram
Адвент-календар, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Виховне призначення адвент-календаря в німецьких сім'ях того часу припускало, що дитина, перш ніж відкрити чергове віконце, повинен згадати що хорошого і поганого зробив в цей день. У релігійних сім'ях цей обряд пов'язаний зі щоденною молитвою.

Сучасний адвент-календар зазнав значних трансформацій форми і змісту, але виконує своє головне призначення — підкреслити значимість і чарівність передріздвяного періоду.

Сьогодні авдент-календар це:

- план підготовки до Різдва / Нового року (також до будь-якої події або свята - день народження, весілля, канікули, відпустка, подорож);

- чудова і цікава традиція;

- забава і розвага;

- органайзер і помічник.

Адвент-календар:

- допомагає в організації свята;

- створює святковий настрій;

- дарує позитивні емоції і радість кожен день;

- наповнює період очікування події або свята ейфорією і "магією".

Адвент-календар, скріншот: Telegram
Адвент-календар, скріншот: Telegram

Календар можна придбати готовий (тематичний, брендовий) або змайструвати самостійно. Він може бути дитячої тематики і для дорослих (часто пропонують косметичні, з прикрасами та ін). Підготуйте адвент-календар і починайте зворотний відлік часу до Різдва або Нового року із захопленням і радістю.

Раніше повідомляли, Таїсія Повалій перетворилася на Снігуроньку зі Стасом Михайловим - Ігоря Ліхуту ніхто і не покликав: "Одна насолода".

Як повідомляв Знай.ua, Костянтин Яловий дав прогноз на грудень: без снігу і з новим прожитковим мінімумом.

Знай.ua писав, новорічна оселедець від Вікі Василенко з сиром і чорним хлібцем: замість шуби, олів'є і холодцю.