Новорічні свята не за горами, тому всі незабаром вже почнуть готуватися. Однак не менш особливим за саме свято є Адвент–період, який передує Різдву.

Різдвяний ярмарок, pikabu
Різдвяний ярмарок, pikabu

Традиції святкування цього передріздвяного часу є порівняно новими для українців, але вони справді дуже цікаві, особливо для діток, передає портал "Твій світ".

Адвентом називають період підготовки та час очікування Різдва. Ця назва походить від латинського слова "adventus", що в перекладі означає "прихід", тобто це час перед приходом Різдва. Традиційно адвент починається за чотири тижні до свята: в неділю, яка припадає на проміжок між 28 листопада і 3 грудня. У 2021 році його початок припадає на 28 листопада, а закінчення – на 24 грудня.

Свято, вихідні, Новий рік - фото volynnews
Свято, вихідні, Новий рік - фото volynnews

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Традиції Адвенту

Існує декілька передріздвяних традицій, про які знають та які шанують в усьому світі. Мова йде про різдвяний вінок Адвенту, різдвяні сходи та календар Адвенту.

1. Різдвяний вінок Адвенту

Новорічний подарунок, фото: vnebo.ua
Новорічний подарунок, фото: vnebo.ua

Традиція полягає у тому, аби прикрасити будинок особливими вінками. Зазвичай різдвяний вінок виготовляють з ялинових чи соснових гілочок, котрі потрібно сплести в коло за допомогою дроту. До вінка прикріплюють чотири свічки, кожна з яких має свій особливий духовний сенс. Свічки символізують пори року, а сам вінок є уособленням річного циклу. За традицією, кожну зі свічок потрібно запалювати поступово за чотири тижні до свята.

2. Різдвяні сходи

Конструкція сходів включає в себе зірку Віфлеєму, яка закріплюється на верхній сходинці, самі сходинки, котрі символізують дні Адвенту, та порожні ясла з сіном, розташовані внизу конструкції. Кожного дня фігурку немовляти Христа спускають все нижче і нижче від зірки по сходинках. Вже на Різдво немовля потрапляє до ясел.

3. Адвент-календар

Це найбільш поширена традиція, яка припала до душі, і дорослим, і дітям. Варіантів такого календаря може бути безліч. Його можна виготовити власноруч, або ж вже придбати готовий.

Адвент-календар, фото "Твій світ"
Адвент-календар, фото "Твій світ"

Традиційний адвент-календар – це картонний будиночок, в якому зроблено 24 маленьких віконця. У кожному з них може знаходитися цукерка, шоколадка чи маленький подарунок. Щодня дозволяється відкривати по одному віконечку. Таким чином, з кожним днем ви ставатимете на крок ближче до свята.

Нагадаємо, жодних каруселей та ярмарків, а замість Діда Мороза - Доброчар: як Київ зустрічатиме Новий Рік-2022

Також Знай писав, кинути палити, роздати борги і перевірити машину: що потрібно обов'язково встигнути до Нового року

Раніше Знай повідомляв, Новий рік 2022: чого категорично не можна робити за святковим столом