Захистити свої конфіденційні дані – не лише нагальна потреба, але й прямий обов’язок кожного. Про те, як створити пароль, який не зможуть зламати хакери, нагадали у Кіберполіції.

Поради від Кіберполіція, як створити надійний пароль:

У надійному паролі мають міститися щонайменше вісім символів, серед них - літери верхнього та нижнього регістру (великі й маленькі букви), цифри і спеціальні символи (дужки, тире, коми і так далі).

Найкраще - створити оригінальний пароль для кожного облікового запису. Якщо є підозра, що його могли зламати чи дізнатися сторонні люди, - негайно треба його змінити.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Не можна використовувати поширені та легкі комбінації «123456», «11111», «qwerty», «рassword», «abc123» - їх хакер зламає за лічені секунди.

Не можна використовувати як пароль ім’я, прізвище, номер телефону, дату народження чи інші особисті дані, які можуть бути відомі третім особам.

Не варто зберігати пароль у відкритому доступі поблизу комп'ютера (наприклад, записаним на папірці) чи надсилати його у месенджерах.

Варто вмикати на всіх пристроях двофакторну автентифікацію - на випадок, якщо ваш пароль хтось вгадає або викраде.

Нікому не називайте свій пароль і не діліться особистими даними в соцмережах, навіть кличкою домашньої тварини чи датами народження дітей.

Раніше повідомляли, клієнтам " ПриватБанку "не віддають гроші без смартфона, навіть паспорт не приймають:" почали погрожувати...".

Як повідомляв Знай.uа, клієнтам Приватбанку блокують картки, заплатити неможливо: "вихідні без грошей".

Знай.uа писав, ПриватБанк припиняє роботу: українцям пояснили, що сталося.