У Львові облаштували першу «розумну парковку», за допомогою якої можна дізнатися про наявність вільних паркомісць, а також заздалегідь забронювати місце під авто на певні години. Про ідею створення та правила користування смарт-паркінгом дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

На пошуки паркомісць львів’яни щоденно витрачають години часу. «Розумна парковка» — один із елементів проєкту «Smart city». Її технологія найбільше доцільна для центру міста, де є обмежена кількість паркомісць. На території Tech StartUp School з’явилася перша смарт-стоянка, яка, як запевняє команда розробників при Львівській політехніці, стане справжнім порятунком для львів’ян.

Фото, Джедаї
Фото, Джедаї

На смарт-парковці можна попередньо обрати і зарезервувати місце під автомобіль за допомогою застосунку в смартфоні. Крім того, розробники оснастили стоянку озонатором, за допомогою якого можна очистити салон автівки від неприємних запахів і знезаразити його, а також зарядною станцією для електромобілів.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

Фото, Джедаї
Фото, Джедаї

«На парковці встановлено датчики, які контролюють вільні місця і подають сигнали на базову станцію — мікрокомп’ютер. Станція приймає ці сигнали, а далі користувачі спеціального додатку в смартфоні можуть бачити наявні паркомісця і бронювати їх», — розповідає Людмила Кобрин, директор компанії.

Фото, Джедаї
Фото, Джедаї

Також у додатку можна дізнатися, коли місце звільниться, а також оплатити послуги за паркування. Розробники запевняють, що готові обладнати такими смарт-стоянками все місто. Проте варто зауважити, що наразі єдиним монополістом у цій сфері є Комунальне підприємство «Львівавтодор». За минулий рік вони заробили близько 16 млн. грн завдяки паркомісцям.

Раніше повідомляли, 2600 проти 860 гривень: українці зажадали підвищити суму виплат на дітей до 3 років, прожити нереально.

Як повідомляв Знай.uа, поляки в Україні поскаржилися на утиски: МЗС України здивоване і зробило заяву.

Знай.uа писав, вакциновані українці знайшли спосіб заробити на локдауні: скупляться і сходять у кіно за вас.