Наші читачі знають, що в Україні карантин вже триває майже два роки, з березня 2020 року. За весь цей час обмеження багато разів змінювали представники МОЗ і Кабміну: від "зеленої зони" і до "локдауну", по всій країні. З'явилася інформація, що в українському уряді готові вже прийняти нові правила.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів, який посилається на слова медиків.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

За словами експертів, на даний момент умовою роботи бізнесу в "червоній" зоні є наявність у персоналу і співробітників двох доз вакцини (або ж негативний ПЛР-тест або тест на антиген).

Карантин, кадр з відео
Карантин, кадр з відео

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Тоді як в "жовтій" зоні для роботи кафе, ресторанів, ТРЦ, кіно і театрів достатньо однієї дози вакцини. Це правило в МОЗ хочуть змінити і зробити 100-відсоткову вакцинацію умовою роботи бізнесу в "жовтій" зоні.

Нові правила карантину для "жовтої" зони почнуть діяти з 6 грудня. Про це вже встиг повідомити міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він зазначив, що зміни в першу чергу стосуватимуться невакцинованих громадян – вони не зможуть відвідувати громадські установи, брати участь у масових заходах. Ще важливо - термін дії "жовтого" сертифіката триває 30 днів замість 120.

Зміни для "жовтої зони", скріншот: Telegram
Зміни для "жовтої зони", скріншот: Telegram

Зміни для "червоної зони", скріншот: Telegram
Зміни для "червоної зони", скріншот: Telegram

Пропонуємо нашим читачам ознайомитися з важливими змінами, які представлені в схемах:

Раніше повідомляли, у квартирі пенсіонерки стався потужний вибух: не встигла відчинити вікно, як раптом рвонув газ.

Як повідомляв Знай.uа, українці мають право на доплату до пенсії: фахівці назвали список щасливчиків.

Знай.uа писав, бабуся з коляскою влаштувала прогулянку по жвавій трасі - водії та пішоходи втратили дар мови.