Для всіх наших читачів, які звикли складати продукти в пакетики і ще носити з собою пакетики для пакетиків... Словом, починаючи з 10 грудня пластикові пакети отримають ряд обмежень в Україні. З цієї дати пластикові пакети продаватимуть за ціною від 2 до 3 гривень за штуку.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Введення даного заходу пов'язане з тим, що в Україні починає діяти перший етап відмови від пластикових пакетів. З 10 грудня забороняється використовувати у всіх сферах обслуговування пластикові пакети зі стінками висотою 50 мікрометрів.

Виняток - біорозкладані пакети для упаковки у виробництві. Тепер такі пакети надаватимуть лише за гроші.

Пакети в магазинах
Пакети в магазинах

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Передбачається встановити наступні ціни на пакети:

– 2 гривні-пакет без ручок (без бічних складок);
– 2,50 гривні-пакет без ручок (з бічними складками);
– 3 гривні-пакет з ручками (з бічними складками).

За безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів суб'єктів господарювання каратимуть штрафом у розмірі від 1700 до 3400 грн, а за повторне протягом трьох років вчинення такого ж порушення - у розмірі від 3400 до 8500 грн.

Пластикові пакети, фото: unian
Пластикові пакети, фото: unian

Штраф сплачується відповідним суб'єктом господарювання протягом 15 днів з дня отримання копії постанови. Для адаптації та виведення з обігу пластикових пакетів держава надає три місяці.

З 10 березня 2022 року вводиться другий етап, в якому законом буде заборонено продавати: тонкі і надтонкі пластикові пакети. Такі пакети можна буде закупити за спеціально встановленими цінами державою і тільки в особистих цілях.

Пенсіонерка, фото: Знай.uа
Пенсіонерка, фото: Знай.uа

З 10 березня 2022 року за поширення заборонених пластикових матеріалів передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 8,5 тис.грн., при повторному порушенні протягом трьох років - від 17 тис. грн.

Раніше повідомляли, з українців вичавлять останні гроші за одноразові пакети: кінець "халяві".

Як повідомляв Знай.uа, і це голодна rраїна? Українців здивували горою викинутого на звалище хліба.

Знай.uа писав, коли заборонять пластикові пакети в Україні і якої шкоди вони несуть здоров'ю: експерти відповіли на Популярні питання.