Стало відомо про те, що українцям сім разів підвищать пенсійні виплати. Експерти розповіли, яким буде це підвищення, і коли ж це станеться.

Про це стало відомо завдяки порталу Мінфін, де експерти розповіли про всі підвищеннях, які чекають вас.

Наступне підвищення очікується вже з 1 грудня, тобто на цьому тижні. Також, протягом наступного року його знову будуть переглядати, і в мережі з'явився документ з детальним планом підвищення.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

У перший день зими зросте прожитковий мінімум, а це означає, що будуть збільшені і пенсійні виплати, які прив'язані до цього показники. Ті, у кого маленький страховий стаж отримуватимуть 1934 гривні.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Також, з середи зросте і мінімальна зарплата, з 6 тисяч до 6500, відповідно, варто очікувати і тут підвищення пенсії серед непрацюючих громадян старше 65 років. Так що з грудня вона виросте з 2400 грн до 2600 грн. В результаті цих перерахунків середній розмір пенсій у грудні 2021 р.збільшиться до 3978,77 грн.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

У січні почнуться виплати підвищених державних пенсій учасникам ліквідації наслідків аварії на АЕС, і нараховуватися вони будуть виходячи з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати.

Починаючи з 1 березня пройде традиційна індексація пенсій. Причому передбачено, що індексацію поширять на виплати і категоріям пенсіонерів, які були виключені з цього механізму в 2017 році, а саме: державних службовців, вчених, журналістів, військових.

У квітні перерахують пенсії для тих громадян, які продовжують працювати навіть після виходу на пенсію. Там враховується стаж і зарплата, яку отримує громадянин.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Далі підвищення варто чекати в липні, і це буде друге підвищення мінімальних пенсій у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. З 1934 до 2027 рр.

З жовтня буде розширена лінійка вікових доплат до пенсії літнім людям. Для пенсіонерів віком 70-75 років буде встановлено щомісячну доплату до пенсії до 300 грн та мінімальну пенсійну виплату 3000 грн за наявності страхового стажу 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

І, знову грудень-з 2027 до 2093 гривень, це знову збільшення прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики пообіцяли індексацію пенсій для всіх у 2022 році

Раніше повідомлялося, що у 2022 році прирекли на бідність: Кабмін зібрався урізати мінімалку. У 2022 році розмір пенсій в Україні не досягне навіть межі бідності.

Також Знай повідомляв, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.