Розмір пенсій в Україні не досягне навіть межі бідності, адже Кабінет міністрів зібрався урізати мінімалку.

Таким чином українців у 2022 році очікує зниження реального розміру мінімальної зарплати та пенсій. Дефіцит Пенсійного фонду досягне рекордної позначки. Кабмін Дениса Шмигаля попри обіцянки на значне підвищення соціальних стандартів не наважився, пише "Апостроф".

Очікується, що дефіцит Пенсійного фонду 2022-го досягне рекордної позначки 200,6 млрд грн. Головними причинами називають відсутність ясної політики щодо детінізації зарплат, відмову підвищувати мінімальну зарплату до рівня її реальної цифри, складну ситуацію в економіці.

Карантин в Україні, кадр з відео
Карантин в Україні, кадр з відео

Водночас 11 мільйонів пенсіонерів, які зараз живуть на виплату з Пенсійного фонду України, будуть змушені залишитись за межею бідності.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Відомо, що до липня 2022 року мінімальна пенсія в Україні буде на рівні 1934 гривень, у липні вона зросте до 2027 гривень, а у грудні – до 2093 гривень. Тобто найменш забезпеченим українцям за рік додадуть лише 159 гривень.

За даними розрахунків Мінсоцполітики, пенсіонеру для задоволення базових потреб на місяць необхідно 3692 гривні. І це без урахування харчування, мобільного зв'язку та Інтернету. Тому, слід чекати, що більшість українських пенсіонерів наступного року буде приречено на бідність.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Нагадаємо, нардепи не зможуть потрапити в Раду без сертифікатів та експрес-тестів: відчують себе у шкурі простих українців. Верховна Рада Україні прийняла постанову згідно з якою, у зв'язку з карантином, змінюються правила допуску до парламенту

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ярослав Железняк з "Голосу" порівняв Кабмін з серіалом "Гра в кальмара": "Міністр 456 вибув". Народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк порівняв Кабінет міністрів України з популярним серіалом "Гра в кальмара"

Також "Знай.ua" писав, нардепам робитимуть безкоштовні ПЛР-тести на Covid-19 при вході у Раду, а з українців здеруть мінімум 650 грн. Народні депутати зможуть безплатно робити ПЛР-тести на COVID-19 у Верховній Раді України