Президент Чехії Мілош Земан у неділю, 28 листопада, призначив нового прем'єр-міністра Петра Фіалу. Напередодні Земан здав тест на COVID-19 і він виявився позитивним. Для безпеки інших присутніх на церемонії, Президента відокремили скляним ковпаком.

За введеними в Чехії правилами, заражений коронавірусом повинен два тижні перебувати на самоізоляції. Але, так як призначення нового прем'єр-міністра справа серйозна і згідно з конституцією, провести церемонію міг тільки Президент, влада знайшла вихід - огородили Земана скляним ковпаком від здорових людей, щоб уникнути зараження. З ізольованим Президентом під час заходу могли спілкуватися тільки по аудіозв'язку.

Відомо, що Президента привезли в зал для офіційних церемоній в інвалідному кріслі. Він підхопив вірус після того, як побував в реанімації і провів тривалий час в лікарні з не пов'язаних з ковідом причин. Зазначалося, що у глави держави немає зовнішніх ознак захворювання, а за декілька днів до цього він отримав третю дозу вакцини. 77-річний Земан в минулому грішив алкоголем, багато курив і хворий на діабет.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще