На сторінці пресслужби Міністерства юстиції України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація для власників земельних ділянок, які зобов'язані не порушувати права власників суміжних земель і дотримуватися правил добросусідства.
Адже хтось може самовільно захоплювати ділянку шляхом зведення будівель або споруд та інше. Той, хто володіє "захопленим" майном, має право вимагати усунути порушення прав на землю, а ще відшкодувати збитки.

Земельна ділянка, фото: скріншот з відео
Земельна ділянка, фото: скріншот з відео

"Захист прав громадян на земельні ділянки здійснюється, зокрема, шляхом відновлення стану земельної ділянки, що існувала до порушення прав, і попередження вчинення дій, що порушують права або створюють небезпеку порушення прав", - йдеться в повідомленні.

Усунення подібних перешкод відбувається кількома шляхами, включаючи переговори з учасником конфлікту, звернення до суду або уповноважені органи. При зверненні до уповноважених органів, потрібно мати заяву про вирішення земельного спору з найменуванням органу, до якого подається документ, імена сторін, телефон заявника, його місце проживання , вимоги, обставини, докази та інше.
Відомо і те, що суди теж займаються вирішенням подібних спорів про відшкодування збитків.

Проблеми із земельною ділянкою, фото: Facebook
Проблеми із земельною ділянкою, фото: Facebook

Нагадаємо, українці зможуть отримати спадщину без всякої мороки: необхідні документи та алгоритм дій

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", від 30 до 50 тисяч гривень за гектар: де і як українці купують землю після скасування мораторію

Знай.ua писав, без черг, місяців очікування і паперів: українцям показали, як отримати "прописку" за день