Кілька тижнів тому, 11 листопада 2021 року, в Україні закінчився термін пільгового розмитнення автомобілів на європейській реєстрації, тепер подібне авто можна розмитнити єдиним способом.

Через це, щоб не нарватися на величезний штраф, власники "євроблях" відмовляються від них, на користь держави. У минулу п'ятницю перший українець віддав вантажний автомобіль у розпорядження держави, так як не встиг розмитнити авто і скористатися пільгами.

Євробляхи, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Євробляхи, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Машина піде в одну з військових частин для перевезення курсантів, так як мінімальний штраф за нерозмитнений автомобіль - 8500 гривень. Хоча сума може зрости десь у 20 разів (170 тисяч), у разі перевищення термінів транзиту або тимчасового ввезення в Україну на єврономерах. Машину можуть і конфіскувати, через що юристи радять подавати заяву від викрадення або ж відмовлятися від авто.

"Yа превеликий жаль, держава не йде на зустріч звичайним людям, зате наші громадяни готові віддавати власне майно на потреби тих же захисників Вітчизни", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Євробляхи, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Євробляхи, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Відповідно до законопроектів "Про внесення змін до Податкового кодексу України" та "Про внесення змін до Митного кодексу України" (№1402-ІХ і № 1403-IX), автомобілі з європейською реєстрацією, будучи старше п'яти років, оподатковуються за пільговою ставкою на додану вартість та акцизного збору при ввезенні на територію України до кінця минулого року.

Нагадаємо, харків'янин поголився за кермом і був прийнятий в "клуб" фарбувальних на ходу губ автоледі

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні почнуть будувати "економні" дороги з вугільного пилу: скільки коштує таке "задоволення"

Знай.ua писав, в Україні через карантин подорожчають машини: євробляхам такі цифри і не снилися