З сусідньої Польщі, яку так сильно люблять українські заробітчани, прийшли доволі тривожні новини. Справа в тому, що польські правоохоронці звинуватили трьох громадян України в пособництві нелегальним мігрантам.

Трьох чоловіків затримали біля одного з населених пунктів, в лісі, де десять мігрантів, які чекали на "своїх кур'єрів". Принаймні так заявили польські поліцаї.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційній сторінці прес-служби Підляської поліції в мережі Twitter.

Публікація польської поліції, скріншот: Twitter
Публікація польської поліції, скріншот: Twitter

Інцидент стався в п'ятницю, 26 листопада. Однак заявили про нього кількома днями пізніше.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Повідомляється, що українців, які проживають у Польщі, затримали біля селища Високий міст. В цей же час в лісі поліцейські виявили десять нелегальних мігрантів, які "чекали на кур'єрів".

Криза з мігрантами, скріншот: YouTube
Криза з мігрантами, скріншот: YouTube

Відзначається, що українці звинувачуються в пособництві і підбурюванні до незаконного перетину кордону.

Також варто нагадати нашим читачам, що ризик прориву сотень, а то й тисяч мігрантів із сусідньої Білорусі, про який неодноразово повідомляли представники ЄС та МВС України, стає все гострішим.

Днями в Україні розпочав роботу міжвідомчий штаб, який займатиметься протидією можливій міграційній кризі на кордоні – до складу спецштабу увійшли представники МВС, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Міноборони, ЗСУ та інші структури.

Раніше повідомляли, дохід нижче 300 доларів, безробіття, курс долара і чисельність населення: чим закінчиться для України 2021 рік, думка експерта.

Як повідомляв Знай.uа, у Польщі українець поцілував у лоб школярку, загрожує термін: "Cкучив за своїми дітьми".

Знай.uа писав, топ гучних дій Дмитра Разумкова на посаді спікера парламенту: санкції за кнопкодавство, "анти-спамний" закон і мандат за ДТП "підшофе".