У Польщі 20 вересня українка народила одразу четверо малюків у лікарні Вроцлава. За словами медиків, такі випадки трапляються один раз на 10 тисяч пологів.

Пологи в громадянки України відбулися на 30-му тижні вагітності. На світ з'явилося четверо хлопчиків масою від 1270 до 1550 грамів, про це повідомляє "Кobieta.onet.pl". Зазначається, що у пари є ще старший син, якому 16 років.

Новонароджена четверню і їхня мама почуваються добре. Планується, що вони пробудуть у лікарні ще протягом кількох тижнів під наглядом неонатологів, поки малюки не наберуть вагу.

Українка народила четвірню, фото: kobieta.onet.pl
Українка народила четвірню, фото: kobieta.onet.pl

Відомо, що родина переїхала до Польщі з Кропивницького 6 років тому. Мешкають та працюють вони у Вроцлаві. Пізніше чоловік й дружина уклали в Польщі офіційний шлюб.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Проте згодом виявилося, що українець працював без необхідного дозволу воєводи, через це його оштрафували на 3 тисячі злотих і зобов'язали виїхати з країни. Водночас українці подали апеляцію на рішення прикордонної служби.

Українка народила четвірню, фото: kobieta.onet.pl
Українка народила четвірню, фото: kobieta.onet.pl

Однак, за словами юриста ухвалу про депортацію винесли законно. Таким чином жінка може залишитися сама без чоловіка та фінансового забезпечення зі старшим сином та новонародженою четвернею.

На історію українською родини звернула увагу уповноважена президента Вроцлава у справах мігрантів з України Ольга Хребор, яка звернулася до воєводи Нижньосілезького воєводства, аби той зацікавився справою.

Скріншот: facebook.com/wssk.wroclaw
Скріншот: facebook.com/wssk.wroclaw

Нагадаємо, Володимир Зеленський зробив заяву щодо російської агресії: "Ми максимально незалежні". Глава держави зробив впевнену заяву про незалежність України від інших держав

Як повідомляв портал "Знай.ua", трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року. Українським пенсіонерам пообіцяли доплати до пенсій і пояснили, хто скільки отримає вже найближчим часом

Також "Знай.ua" писав, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Українцям детально пояснили, хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні, який вже встиг налякати багатьох суттєвим здорожчанням тарифів на комунальні послуги