Національний банк України опублікував курс валют на неділю, 28 листопада.

Залишилося всього кілька днів до закінчення останнього осіннього місяця і до початку чергової зими і передноворічного стану. Нас чекає тотальна невідомість в тому, як будуть вести себе валюти перед гривнею.
Адже ще недавно гривня показувала стрімке зміцнення, коли долар США і євро падали і падали, опускаючись до 26 і 29 гривень, відповідно. Зараз НБУ виставив нові котирування, однакові - на п'ятницю, суботи та неділю.
Очікувано, американський долар продовжує повернення на свої справжні позиції, знову піднявшись до 27 гривень. У четвер ціна була на рівні 26,9273 гривень за одну одиницю, а зараз - 27,0256.
За даними експертів, фондові ринки починають падіння після чергових поганих новин про коронавірус у світі. Разом з ним знижується ціна на біткоіни, індекс долара і на нафту, тоді як вартість золота зросла. Справа в тому, що в Південній Африці був виявлений новий і потенційно найнебезпечніший штам COVID-19 з високоюм кількістю мутацій і стійкістю до антитіл.

Головна європейська валюта пішла по стопах долара і теж перестала радувати українців своїм падінням. 25 листопада вартість становила-30,1734, а зараз на 16 копійок дорожче - 30,3376. Польський злотий практично не змінюється, але за останні дні все ж зростає вгору — 6,4989 грн. А ось за десять російських рублів доведеться віддати - 3,616 грн.

Офіційні курси валют Нацбанку на 28 листопада встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на четвер):

100 доларів США - 2702,56 гривень (+9,83 грн).

100 євро - 3033,76 гривень (+16,42 грн).

Курс валют на 26 листопада, скріншот: НБУ
Курс валют на 26 листопада, скріншот: НБУ

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, курс валют 27 листопада занурить гривню в холодну воду: долар і євро взяли кермо у свої руки

Як повідомляв Знай.ua, підвищення тарифів на газ 2022: Володимир Лепушинський з НБУ розповів українцям, коли "погладшають" платіжки

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара