Іноді буває так, що ви купили в магазині великогабаритний товар, проте доставити його відразу додому можливості немає, і доводиться добиратися своїми силами. Як доставити такий вантаж за допомогою громадського транспорту.

Новий сюжет про це вийшов у програмі "Твій день", що регулярно виходить на телеканалі 1+1.

Там українцям розповіли про те, який великогабаритний вантаж можна перевозити в громадському транспорті. Поради від юриста, як не потрапити в незручну ситуацію.

Перевезення в громадському транспорті, фото: скріншот з відео
Перевезення в громадському транспорті, фото: скріншот з відео

Справа в тому, що кілька днів тому мережу обурив випадок, про який написала киянка на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Вона зайшла в салон маршрутки разом з коляскою, в якій сиділа дитина.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Водій відразу ж почав обурюватися, і заявив, що вона зайняла місце, на яке він міг узятий відразу трьох пасажирів. Залишати це просто так жінка не стала, і звернулася до перевізника, однак, жодної відповіді не отримала.

Маршрутка, скріншот: YouTube
Маршрутка, скріншот: YouTube

Популярний юрист дав коментар, що можна перевозити в громадському транспорті.

Дитячу коляску можна перевозити в транспорті абсолютно безкоштовно, і більш того, це навіть передбачено законом, але, при цьому водій несе відповідальність за безпеку пасажирів, і у нього є право відмовитися від перевезення габаритних речей, до яких відноситься коляска.

Тобто, відмовити він може тільки в тому випадку, якщо це буде заважати іншим пасажирам, і буде загрожувати їх безпеці. Наприклад, якщо вихід перегороджений.

Перевезення в громадському транспорті, фото: скріншот з відео
Перевезення в громадському транспорті, фото: скріншот з відео

Не можна відмовляти в такій формі, як це було в самій публікації, де чоловік не хотів брати жінку, так як втратив би мінімум трьох пасажирів через зайняте місце.

Велосипеди також можна перевозити, але, він повинен складатися, щоб знову таки, не заважав іншим пасажирам.

Нагадаємо, що до квитків за проїзд "приплюсують" ще й оплату за перевезення сумок-нардепи повідомили про ризики для міст

Раніше повідомлялося, що в Під час ДТП 46 людей згоріли живцем: двері заклинило, пасажири не могли вибратися

Також, пасажири Mitsubishi залишили в машині кривавий "подарунок" після аварії