Зі Сполучених Штатів Америки прийшли доволі цікаві новини. Так, американка Дженніфер Дінгл на весь світ поділилася історією - вона народилася без матки і думала, що ніколи не зможе виносити дитину. Однак жінка стала мамою двох дітей, їй вдалося завагітніти завдяки пересадці донорської матки.

Дженніфер Дінгл ще в підлітковому віці думала, що з нею щось не так - у неї не починалися місячні, через що мама відвела Дженніфер до лікаря. Під час огляду лікар не міг знайти у неї матку.

Виявилося, що її ніколи не було — дівчині діагностували синдром Майєра-Рокитанського-Кюстера-Хаузера. Про це стало відомо завдяки публікація австралійського видання 7News.

Історія Дженніфер Дінгл, фото: Instagram
Історія Дженніфер Дінгл, фото: Instagram

Фахівці пояснили, що Дженніфер ніколи не зможе завагітніти. Але вона не втрачала надію: "Мені говорили, що я ніколи не зможу виносити дитину. Що, якщо я хочу біологічних дітей, то потрібно звернутися до сурогатної матері. Це було важко".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

У 2011 році Дженніфер зустріла свого майбутнього чоловіка Джейсона. Після весілля, яке відбулося через кілька років, вони почали думати, які варіанти у них є: "Джейсон завжди підтримував мене, я розповіла йому все з самого початку. Він говорив, щоб я не хвилювалася, і що ми станемо батьками, незважаючи ні на що".

Історія Дженніфер Дінгл, фото: Instagram
Історія Дженніфер Дінгл, фото: Instagram

Жінці розповіли, що зараз проводиться експериментальна пересадка матки, але цей варіант здавався занадто складним. Через два роки мама Дженніфер знайшла клініку, в якій набирали добровольців для такої операції — всього було потрібно 10 жінок.

Влітку 2016 року Дженніфер дізналася, що її взяли для участі в програмі. Жінка пройшла процедуру ЕКЗ, а восени лікарі знайшли донора, яка погодилася пожертвувати свою матку. Вже взимку операція відбулася і тривала дев'ять годин, після чого Дженніфер вперше дізналася, що таке менструація.

"Мені провели другу успішну пересадку матки в США. Я була така щаслива, коли почалися місячні. У 27 років я шукала в інтернеті інформацію про менструальних циклах. Дуже смішно думати про це", - каже Дженніфер.

Незабаром вона завагітніла, а в 2018 році народила дівчинку.

Історія Дженніфер Дінгл, фото: Instagram
Історія Дженніфер Дінгл, фото: Instagram

Тоді лікар запитав, Чи не хоче вона спробувати народити другу дитину. Після кількох невдалих спроб це вдалося зробити - влітку 2019 року Дженніфер стала першою жінкою в США, яка завагітніла вдруге після пересадки матки. Незабаром у неї народилася ще одна донька.

Пересадка матки - рідкісна процедура. Вперше її провели в Швеції в 2014 році, і на сьогоднішній день по всьому світу було зроблено тільки близько 50 подібних процедур. Це все ще вважається тільки тимчасовим заходом, так як після успішної вагітності донорську матку видаляють.

Раніше повідомляли, молода українка з двома дітьми продала все майно, щоб врятувати чоловіка, якого придавило кабіною вантажівки.

Як повідомляв Знай.uа, "Якщо я помру...": Надя дізналася про рак через родимки, історія почалася з запалення.

Знай.uа писав, "Дідусь доношував за мною кросівки, коли я був 8-річною дитиною": як живеться людині з ростом більше двох метрів.