Стало відомо про свято у вівторок, 23 листопада - Георгія Побідоносця. Що необхідно зробити в цей день, щоб отримати захист від цього Святого.

У 303 році, саме в цей день він був страчений, і в Грузії свята Ніна запропонувала встановити 23 листопада днем спогадів про Святого Георгія.

Церква - фото ПЦУ
Церква - фото ПЦУ

На іконі він зображений могутнім воїном на коні, який вбиває злого змія. Віруючі люди моляться його образу, і просять захисту від ворогів, зцілення, а також здоров'я всій родині.

У цей день люди традиційно ходили до церкви для того, щоб поставити свічку, помолитися, і попросити захисту від темних сил, проблем, і звичайно ж подякувати за благополуччя.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Церква - фото ПЦУ
Церква - фото ПЦУ

Матері, у яких сини, повинні попросити Господньої благодаті для своїх дітей, службовців в армії, опинилися на війні або в складних життєвих ситуаціях.

Існує молитва на цей день до Святого, яка допомагає вашому захисту.

Увірував В Бога і життя за неї віддав, великий мученик Георгій, почуй нас, грішних і недостойних рабів Божих. Дай нам сіли побачити чудо Господнє в цей день і в будь-якій іншій. Зміцни нашу віру, щоб ми змогли пережити важкі часи, щоб несли слово Боже, не боячись небезпек і спокус диявольських. Дай нам сил пробачити ворогів наших і всіх, хто ненавидить нас. Зціли рани наші тілесні і душевні та поминай нас у молитвах своїх. Осяй наше життя світлом, вірою і правдою. В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Молитва, скріншот із відео
Молитва, скріншот із відео

Крім того, сьогодні відзначають свій день художники-акварелісти. Ініціатором цього дня став Альфредо Гуаті Рохо-мексиканський художник, який відомий як популяризатор акварельного живопису.

Раніше повідомляли, Святої Параскеви Сербської: гадаємо на квітах і грязі, молимося за достаток і передбачаємо урожай по зірках.

Як повідомляв Знай.ua, на Покрову під храмом побилися прихильники УПЦ і ПЦУ: хто і чому почав бійку.

Знай.uа писав, священик пояснив, чи можна хрестити дітей з іменами, яких немає у святцях УПЦ.