Михайло Крапивко - директор аудиторської компанії - вирішив спрогнозувати зростання цін на популярні продукти до Нового року.

На його думку, свята є первісною причиною підвищення вартості до 5-15 відсотків. І це стосується не всіх продуктів в магазині, а лише тих, що використовуються на приготування страв на новорічний і різдвяний столи.

святковий стіл / скріншот з відео
святковий стіл / скріншот з відео

Михайло Крапівко заявляє, що мова йде про майонез, овочі, фрукти і яйця. Бо вони не використовуються у великій кількості в основні дні життя українців.

"За рік інфляція на продукти харчування склала близько тридцяти відсотків. Тобто, кожен місяць відбувається подорожчання приблизно на п'ять відсотків. Але ми цього не відчуваємо, воно для нас вже звичне", – додав експерт.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Однак після новорічних свят все ж варто чекати зниження цін, хоча зміна буде незначною. За даними Крапівко, нічого не завадить постачанню товарів, навіть локдаун, який зовсім не мішає логістиці. Дефіциту на товари немає, тому ситуацію може погіршити лише психологічний фактор, коли люди почнуть масово купувати продукти.

Супермаркет, фото: Знай.uа
Супермаркет, фото: Знай.uа

Підвищення прожиткового мінімуму і зростання мінімальної заробітної плати не позначаться на збільшенні доходів громадян, бо будуть перераховані штатний розпис, оклади та інше.

Нагадаємо, отримують по 90 тисяч гривень на місяць і не платять до ПФУ: українці вимагають скасувати "податкові канікули" для багатих

Як повідомляв "Знай.ua", як накрити стіл на Новий Рік 2022 до 1000 гривень: не тільки олів'є, мандарини і шампанське

Знай.ua писав, в додатку "Дія" знайшли слабкі місця, кібкрексперт оцінив небезпеку для українців