Вже який тиждень українці живе в умовах локдауну, коли вільне переміщення в багатьох містах дозволено тільки з паспортами вакцинації. Штрафи щосили виписуються, а українці не знають, як захистити свої гроші.

Саме для цього випадку відомий адвокат Ростислав Кравець зробив відео-інструктаж з алгоритму дій на випадок, якщо в магазин зайшли працівники поліції і вимагають сертифікат про вакцинацію у продавців.

COVID-паспорти - фото mintrans.news
COVID-паспорти - фото mintrans.news

Перший крок - повісити на дверях магазину табличку-повідомлення про те, що всі, хто входить в приміщення підтверджують, що вони дотримуються законодавства України.

Далі, з усіх співробітників (неважливо, з якої причини вони не вакцинуються) зібрати заяви про те, що вони планують вакцинуватися.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Така заява є підставою НЕ відсторонення від роботи. Ви можете їх пред'явити співробітникам поліції. Відповідно, у співробітників поліції не буде підстав складати адміпротоколи" - переконує адвокат.

В коментарях розгорілася неабияка дискусія:

"Ну, все це дурниця... Нічого зараз вже не допомагає", "Написать заяву що вони "планують" вакцинуватися, але не вказувати коли, наприклад після дощику в четвер. Ну вони прийдуть через тиждень і толку з цієї поради?", "Міністерство дало пояснення про механізм відсторонення. Коли у разі відмови письмового або оформлення письмово ухилення від вакцинації.", "До чого це ? Вже є закон"

Редакція хоче зазначити, що діяти чи не діяти за цим алгоритмом - тільки ваше рішення. У статті був наведений варіант, який запропонував юрист, але і він не може гарантувати повної безпеки у випадку небажання співробітників вакцинуватися.

Нагадаємо, що в "Дії " стали доступні нові сертифікати: оновіть і перевірте

Як ми повідомляли раніше, експерти пояснили, чи можна отримати сертифікат в "Дії" незважаючи на всі збої

Також Знай.иа писав, що за допомогою паперового паспорта можна змінити місце реєстрації в "Дії".