Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба вирішив відповісти президенту Болгарії Румену Радєву на несподіване висловлювання про "російський Крим", на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Радев якось зробив цю заяву, але незабаром повторив її з однією єдиною відмінністю, визнавши, що анексія українського півострова є порушенням міжнародного права. Про це повідомляє канал bTV.

Дмитро Кулеба, фото: facebook.com/dmytro.kuleba
Дмитро Кулеба, фото: facebook.com/dmytro.kuleba

"Драми немає. Питання абсолютно зрозумілий. Анексія Криму це порушення міжнародного права, але як я говорив минулого вечора, є реалії в політиці і на даний момент Крим належить Росії", - зазначив політик.

Ситуацію прокоментувала віце-президент і кандидат на пост президента Іліана Йотова. Вона зазначила, що болгарський уряд нарівні з Меркель і Макроном виступає за відновлення самітів ЄС-Росія, щоб винести на переговори подібні питання.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дмитро Кулеба, скріншот: YouTube
Дмитро Кулеба, скріншот: YouTube
"

"Я розповім Румену Радєву, що таке драма: це якби Росія напала на Болгарію, відхопила шматок території і вбила тисячі людей. Своїми необачними висловлюваннями він завдав удару дружнім українсько-болгарським відносинам, підставив Болгарію під критику ЄС і підіграв російській пропаганді", - заявив Дмитро Кулеба в публікації.

Після висловлювання з боку Румена Радева, був викликаний посол Болгарії в Києві Костадін Коджабашев.

Дмитро Кулеба, скріншот: Twitter
Дмитро Кулеба, скріншот: Twitter

Нагадаємо, президент Болгарії Румен Радєв знову назвав Крим російським після претензій українського МЗС: "Немає ніякої драми"

Як повідомляв "Знай.ua", Остапа Стахіва відправили в СІЗО: Нацкорпус проконтролював ситуацію під Львівським судом

Знай.ua писав, учасники АТО отримають нове громадянство: хто може претендувати