Перша асоціація з новорічним настроєм - це салатики, і звичайно - мандарини. Здається, немає таких людей, які не люблять цей "зимовий наркотик". Однак "Вітамін C" і багато інших складових фрукта підходять далеко не всім.

Відомо, що мандарини є хорошим джерелом вітамінів, мінералів, харчових волокон і антиоксидантів. А також допомагають поповнити водний баланс, тому що на 85% складаються з води.

Всі перераховані речовини, що містяться в мандаринах і їх шкірках, захищають клітини людини від шкідливих молекул і розвитку хвороб. Зокрема, артриту, деяких видів раку, захворювань серця і хвороби Альцгеймера.

Мандарини, кадр з відео
Мандарини, кадр з відео

Кому можна їсти мандарини, а кому бажано утриматися?

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Є мандарини можна тим, хто любить цей фрукт. Але ось що стосується всіх цитрусових, то звичайна їх є людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також при певних захворюваннях нирок і печінки.

Мандарини / фото : Народний Ревізор
Мандарини / фото : Народний Ревізор

Яка добова норма мандарин?

Конкретної добової норми не існує. Згідно ВООЗ, цільова кількість ягід і фруктів становить 400 г на день.

Як правильно вибирати мандарини і на що звернути увагу?

Найкраще купувати пружні плоди округлої форми. І обов'язково без чорних крапок, вм'ятин гнилі і цвілі. Плоди, які мають рівномірний колір з жовтим, жовто-оранжевим або помаранчевим відтінком зазвичай солодше.

Як поєднувати мандарин в стравах і куди подіти шкірку від фрукта?

Мандарини можна їсти в якості перекусу або як доповнення до основного прийому їжі. Часточкою мандарин можна доповнити овочевий салат, а їх шкірку потерти в соус або запекти в ній м'ясо, птицю, або рибу.

Раніше повідомляли, час ліпити сніговики і купувати мандарини: українські міста засипало снігом, кадри зимової казки.

Як повідомляв Знай.uа, часник по 85, а сало - 200 гривень: порівняння цін на ринках у різних регіонах країни, де вигідніше.

Знай.uа писав, Новий Рік-2022: нетривіальний рецепт святкового Олів'є без ковбаси.