Для українців, які планують в найближчі тижні або місяці відправитися з туристичною метою в Європейський союз, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що більшість країн Європи відкриті для щеплених від COVID-19 українців. Подорожувати можна з сертифікатом про вакцинацію та/або негативним тестом на коронавірус SARS-CoV-2.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню прес-служби Міністерства охорони здоров'я України в мережі Facebook.

Щеплення якими вакцинами визнають різні країни станом на середину листопада, дивіться в інфографіці МОЗ:

Іфографіка МОЗ, скріншот: Facebook
Іфографіка МОЗ, скріншот: Facebook

Важливо пам'ятати, що правила в'їзду в кожну окрему країну постійно змінюються. Перед подорожжю перевірте актуальну інформацію для країни призначення та транзитних країн на спеціальному сайті МЗС України. Ще раз, цей список постійно оновлюється!!!

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Бориспіль, фото: Facebook
Бориспіль, фото: Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що в Україні впроваджують штрафи на продаж ліків дітям. Тепер в аптеках особи до 14 років не зможуть придбати будь-яких медикаментів.

За перше порушення штрафи складатимуть від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі грн. За повторне порушення протягом року-від 5,1 тисячі грн до 6,8 тисячі грн.

Раніше повідомляли, парламент затвердив виплату "тисячі Зеленського": як записатися в чергу і отримати гроші за кордоном.

Як повідомляв Знай.uа, МОЗ розширило список регіонів "червоної зони": що буде працювати в містах і які обмеження діють.

Знай.uа писав, в Україні ввели штрафи за продаж ліків дітям: з якого віку можна розрахуватися в аптеці.