Національний банк України опублікував курс валют на п'ятницю, 19 листопада.

Часу до Нового року практично не залишилося, щодня з'являються нові котирування, виставлені НБУ - на понеділок, вівторок, середу і так далі. Лише до вихідних курс зупиняється на кілька днів, що дає можливість зробити деякі висновки по відношенню до іноземних валют.
Можна помітити, що за останні кілька днів відбулося стрімке зростання американського долара. Хоча раніше він вражав своєю невпевненістю і зниженням вартості перед українською гривнею. Якось ціна була - 26,1022. У четвер, 18 числа, — 26,514. Це на 40 копійок більше. Але в п'ятницю долар впав на сім копійок - 26,4427 гривень за одну одиницю.

Експерти заявляють, що однією з причин зростання стали активні покупки валюти іноземними компаніями, щоб зробити репатріацію дивідендів. У той же час Нацбанк заявляв про готовність продавати валюти з резервів, щоб погасити різке зростання курсу.

Головна європейська валюта пішла тим же шляхом, але все ж незначним. 18 листопада вартість склала 29,9974 грн, все ще нижче 30 гривень. А в п'ятницю ціна виявилася на рівні - 29,9688. Польський злотий практично не змінюється — 6,4317 грн. А ось за десять російських рублів доведеться віддати - 3,614 грн.

Офіційні курси валют Нацбанку на 19 листопада встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на четвер):

Курс валют на 19 листопада, скріншот: НБУ
Курс валют на 19 листопада, скріншот: НБУ

Нагадаємо, курс валют 18 листопада розіб'є надії гривні вщент: долар знову вибився в лідери, поки євро впав нижче 30

Як повідомляв Знай.ua, 28 гривень за долар і шалене зростання інфляції? Українцям розповіли, чого очікувати вже цієї зими

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара