"Антиковідні" пункти запрацюють у 2 готелях

Новий пленарний тиждень Верховної Ради розпочався з новин "для народу". Відтепер зробити щеплення українці змоужть у відомих готелях ВРУ, розташоваихі всього за кілька метрів від центральної будівлі Парламенту. Про відкриття нових мобільних пунктів вакцинації сьогодні повідомив особисто Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Верховна Рада, Олена Кондратюк - фото ВРУ
Верховна Рада, Олена Кондратюк - фото ВРУ

Готелі Урядового кварталу відкриють для усіх охочих

Про це стало відомо в ході засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп, що розпочалося 1 листопада об 11:00.

"За попередніми домовленостями, враховуючи кількість бажаючих вакцинуватися, у готелях "Київ" і "Національний" будуть відкриті пункти вакцинації для усіх бажаючих. Тому всі, хто бачить черги, будь ласка, приїжджайте в ці готелі, які належать Управлінню Верховної Ради", - повідомив очільник Парламенту Руслан Стефанчук.

Руслан Стефанчук - фото ВРУ
Руслан Стефанчук - фото ВРУ

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також він наголосив, що самі ж нардепи теж продовжать робити щеплення.

"Ми бачимо цифри епідеміологічної ситуації і в світі, і в Україні – тому я прошу громадян, у яких немає протипоказань, вакцинуватися. І з таким закликом я прошу голів фракцій звернутися до депутатів. У Верховній Раді ми продовжуємо свою вакцинацію", - підкреслив в ході виступу Руслан Стефанчук.

Готель "Національний" - фото Mapio.net
Готель "Національний" - фото Mapio.net

Вхід до Ради – лише з "антиковідним" документом

Також очільник Парламенту наголосив, що вже цього вівторка в сесійній залі Верховної Ради має бути затверджена Постанова із чіткими пунктами нових правил проходження до будівлі ВРУ.

"Ми вже надійшли попередньої згоди про прийняття Постанови, яка буде стосуватися встановлення рівних правил для всіх народних депутатів, гостей Верховної Ради, журналістів – щодо відвідування будівлі Парламенту. І дуже сподіваюся, що завтра на Позачерговому засіданні її приймемо і будемо дотримуватися", - зазначив Руслан Стефанчук.

Журналісти, Верховна Рада - фото Знай.ua
Журналісти, Верховна Рада - фото Знай.ua

А потрапити до зали зможуть особи, що матимуть при собі один з наступних документів:

  • документ, що підтверджує отримання вакцинації від COVID-19 однією або декількома дозами;
  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР;
  • довідка про те, що людина перехворіла на коронавірус (не раніше за 6 міс до цього).

Вакцинація - фото Кабмін
Вакцинація - фото Кабмін

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав про оформлення субсидій: як подати документи в умовах "карантинної блокади" і строки розгляду заявки.